İlaçlar Ücretsiz Olacak
Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan büyük bir gelişmeye göre ilaçlar için artık katılım payı alınmayacak. Cumhurbaşkanı ifadesinde, Sağlık Bakanı’na talimat verdiğini açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan, kanser ilaçları bile olsa herhangi ücret alınmaması gerektiğini söyledi.
İstanbul’da Academic Hospital açılış töreninde yaptığı konuşmalar ile emekli ve sağlıktan yararlanan herkesin rahatlamasına yol açan haberin ortaya koyduğu uygulamanın ne zaman başlayacağı ile ilgili net bir tarih olmasa da kısa süre içinde uygulamaya alınması bekleniyor.
Ayrıca Erdoğan, yapımı devam eden 29 adet şehir hastanesi için de bilgilendirme yaptı. Hastaneler kısa süre içinde faliyete geçeceği ve halkın bunlardan istediği gibi faydalanabileceği kaydedildi.
Türkiye’nin bu sayede bir şifa merkezi olacağı ve daha çok yabancı ülkeden hasta çekeceği belirtildi, sadece bu sene yaklaşık 750 bin yabancı hastayı ağırlayan Türkiye’nin son 3 yılda bu sayısı 1.3 milyona çıkardığı belirtildi. Şehir hastaneleri ve ardından gelecek olan sağlık furyası ile seneye 1 milyon kişinin ağırlanması bekleniyor.
Ülke olarak sağlıkta atılan adımlardan herkes memnun görünüyor. Bu durum sağlıkla ilgili yapılan anketlere de olumlu olarak yansıyor.