Bedelli Askerlik İçin Cevap Geldi
Özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen ve kısa zaman aralıkları ile trend topic olan bedelli askerlik konusu açıklığa kavuştu. Çıktığı bir programda kendisine yöneltilen soruya cevap veren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bedelli askerlik için, operasyonlar sürerken böyle bir şeyin yapılma ihtimali yok şeklinde bilgilendirme yaptı.
Türkiye’nin uzun süredir terör ile yatıp kalktığı herkes tarafından bilinirken Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada yurtiçi ve yurtdışı terör sorunundan bahsetti.
Bu açıklama ile kesin olarak kapan bedelli askerlik meselesi uzun bir süre gündemde olmayacak gibi görünüyor. Son çıkan bedelli askerlik uygulaması ile yaklaşık 15 bin tl’ye askerlik hizmeti yapma aktivitesinden ayrılan onlarca kişi uzun süre daha son bedelli askerlik yapanlar olarak kalacak gibi görünüyor.
Türkiye ve genel anlamda Dünya’nın içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte bu tür uygulamaların yapılması gayet güç olduğu kadar tehlikeli olarak da görülüyor. Gündeme gelmesi bile mümkün olmayan bu mesele için bu kadar çok kampanya yapılmasının ardındaki sebepler de uzun uzadıya araştırılması gereken bir mevzu oalrak görülüyor.