Bank of China 300 Milyon Dolarla Geldi
Türkiye’de yaşanan kur dengesizliğine rağmen dünya devlerinin ilgili tükenmedi. Son olarak dün açıklanan bir veriye göre Bank of China adındaki Çin’in en büyük bankalarından birisi olan BOC, Türkiye’ye banka açmak için geldi. Gerekli başvuruları yapmak için işlemlere başlayan bankanın yaklaşık 300 milyon dolar ödenmiş sermayeyi bankacılık sektörüne entegre etmesi bekleniyor.
İlgili çalışmalardan kısa süre sonra açılacak olan bankanın müşterilerine hizmet vermesi bekleniyor. Türkiye’de genel olarak ortaya çıkarılan ekonomik gösterge düşüklüğünün geçici olduğunu kaydeden uzmanlar kısa süre için düzelmenin başlayacağı belirtildi.
Genel olarak birçok alana yansıya sektörel dengesizliğin, emekli maaşlarından, memur maaşlarına hatta kyk kredilerine kadar yansıma nedeniyle huzursuzluk ortaya çıkmıştı. Fakat 2017’nin 2. yarısına daha güçlü girecek olan Türkiye’nin gerekli önlemleri alması bekleniyor.
Mecliste süren görüşmeler ve Amerika’da gerçekleşen bayrak değişiminin tamamlanması ile daha pozitif adımların atılacağı ülkede çalışmaların süreceği ve düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.
Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumunun göründüğü kadar kötü olmadığı bu tür banka faaliyetlerinden görülebiliyor. Bank of China kısa sürede şirket kurulumunu tamamlamış olacak.